• Aşılama Nedir?

    Aşılama nedir sorusuna gelecek olursak; sperm ile yumurtanın buluşma şansını arttırmak üzere fizyolojiyi desteklemek amacıyla yapılan bir yöntemdir. Kadına uygulanan bir tedavi yöntemi şeklidir. Her ay gelişen bir adet yumurta iki veya üçe çıkarılır ve erkeğin spermi özel yöntemlerle yıkanıp hazırlanır. En iyi şekilde hazırlanan spermler ise bir aşılama katateri ile rahim içine verilerek yol daha da kısaltılır ve kolayca ulaşması sağlanır. Aşılama hangi durumlarda uygulanmaktadır? Sperm sayısı 5 milyon ve üzeri olanlarda Açıklanamayan kısırlık sonucu Rahim ağzına ait problemlerde Kadında yumurtlama sorunları Cinsel işlev bozukluklarında

  • Cinsiyet Tayini

    Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimizde yapılan tedavi ile elde edilen embriyolardan biyopsi metodu ile alınan hücre genetik labaratuvarında incelenerek cinsiyetnin erkek mi yoksa kız mı olduğu belirlenir. Cinsiyet seçimi talebinde bulunmak isteyen çiftler embriyo elde edilebilmesi için tüp bebek tedavisine başlamak gerekir. Uygulanan tedavi tüp bebekteki tedavi yöntemiyle aynıdır. Tedavi süreci 10 ile 14 gün arasında değişir yumurta hücreleri istenilen büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğnesi verilir. 36 saat sonra yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir, yumurta toplama günü baba adayından sperm alınır ve (ıcsı) yöntemi ile döllendirilir. Embriyoların gelişimi takip edilir ve 3. Gün (preimplantayon genetik tanı) yöntemi ile embriyoların cinsiyetleri belirlenir. 5. gün yani tanı işleminden 2 gün sonra transfer işlemi gerçekleştirilir.

  • Çip Bebek

    Bebek sahibi olamayan çiftlerin, en büyük umudu olan tüp bebek tedavisi ilk yapılmaya başlandığından itibaren büyük yol kat etmiştir. Başarı oranı diğer yardımcı üreme tekniklerine göre daha fazla olan tüp bebek tedavisi, günümüzde mikro akışkan çip teknolojisinin uygulanmasıyla yeni bir döneme geçmişti. Bu yöntem Harvard üniversitesinde geliştirilmiştir.

    Elde edilen gebelik oranının artması ve sağlıklı bebeklerin doğması sayesinde, giderek yaygınlaşmaktadır. Tüp bebek tedavisi çiftler için oldukça meşakkatli ve stresli bir uygulama olduğundan, bu tedaviyi görenler bebek sahibi olma hayallerini gerçekleştirecek bu yöntemi kullanmak isteyecektir.

    Bu yöntem özellikle erkeklerin sperm sayıları az olduğunda ve bu açıdan erkek kısırlığı söz konusu olduğunda, gebelik elde etme oranlarını oldukça yükseltmektedir. Bu konuda sorun yaşayan çiftlerin tüp bebek tedavisinde bu yöntemi tercih etmelerinde büyük fayda vardır. Bu sayede hem gebelik elde etmek, hem de sağlıklı bebeklere kavuşmak daha kolay olmaktadır.

    Mikro akışkan çip teknolojisinde DNA yapısı açısından en kaliteli olan spermlerin seçilmesi ve bu sayede en kaliteli DNA yapısına sahip olan embriyoların oluşturulması sayesinde, gebelik elde oranı yükselmiştir. Bu yöntem yeni bir sperm seçme yöntemidir, spermelere doğal ortam sağlanmakta daha sağlıklı embryo elde edilmekte ve gebelik şansını arttırmaktadır. Bebek özlemiyle bekleyen çiftlerimize yeni bir umut olmuştur.

  • Embriyo Dondurma

    Tüp bebek denildiğinde, özellikle insan embriyolarının dondurulması çok önemli bir yer tutar. Annenin normalden fazla sağlıklı embriyosu varsa ailenin rızasıyla embriyolar dondurulabilir. Elde edilen fazla embriyoların dondurulması hastaya hem ekonomik hemde psikolojik avantaj sağlar. Ayrıca başarı şansı oldukça yüksektir. Embriyolar hangi durumlarda dondurulabilir? Tüp bebek tedavisinde fazla sağlıklı embriyosu olan anne adayları Endometrium embriyoların yerleşmesi için istenilen düzeyde değilse Kemoterapi veye radyoterapi kanser tedavisinden önce embriyolar dondurulabilir

  • Hangi durumlarda tüp bebek yaptırmalıdır?

    Azalmış yumurtalık vezervi 2 yada 3 kez başarısız olmuş ( IUI ) aşılama Tüplerin çift taraflı tıkalı olması Yumurtlama tembelliği Çikolata kisti Ağır erkek faktörü Açıklanamayan kısırlık Tekrarlayan gebelik kayıpları

  • Kısırlık (infertilite)

    Kısırlık (infertilite) nedir? Bir yıl süre ile evli olup hiçbir korunma yöntemi kullanmadan çiftler bebek sahibi olamıyorlarsa kısırlık (infertil) tanısı konur. İnfertilite sebebleri tedaviden önce muayene ve tetkiklerle belirlenip hastaya en uygun tedavi yöntemi önerilir. İnfertilite toplumda her 7 çiftten birinin problemidir. İnfertilitenin %40 sebebi kadından kaynaklanırken, %40 sebebi de erkekten kaynaklanır. %20 her ikisinden kaynaklanır. Yapılan bütün testlerin sonuçlarının normal olduğu durumlarda "nedeni açıklanamayan infertilite" den bahsedilir. Yaş en önemli faktörlerden biridir. Zaman geçirilmeden tedaviye başlanmalıdır. Kadından ve Erkekten istenecek aşagıdaki ilk testlerle nasıl bir yöntem izleneceğine karar verilir. İnfertilite nedenleri iki ana başlık altında incelenebilir 1) Kadına bağlı faktörler 2) Erkeğe bağlı faktörler Çiftlerden İstenilen Testler Hormon Testleri Kadınlarda üreme ile ilgili hormonların düzeylerinin saptanması en önemli incelemelerin başında gelir. FSH, LH, Östradiol, Prolaktin, Testosteron, DHEA - S ve TSH, üreme ile ilgili önemli bilgiler vermekte olup, adetin 2 ile 4. günleri arasında yapılmaktadır. Özellikle FSH düzeyi yüksek olan hastalar tedavinin hızlandırılması açısından uyarılmalıdır, çünkü yüksek FSH düzeyleri yumurtalık fonksiyonlarının zayıflamakta olduğunun bir göstergesidir.Kadından ve erkekten kan grubu ve bulaşıcı hastalık testleri de istenmekedir. Semen analizi Erkek infertilitesinin değerlendirilmesindeki en önemli test mastürbasyon sonrası elde edilen ejakülatın incelenmesine dayanan semen analizidir.(spermiyogram) Hastaların bu analizi yaptırırken dikkat etmesi gereken kurallar şunlardır: Ejakülatın 2-6 gün cinsel perhizi takip eden günde verilmesi, Ejakülatın infertilite merkezi tarafından sağlanacak steril bir kabın içine toplanması, Mastürbasyon yapılırken sperme zararlı olabilecek tükrük, sabun ya da kayganlaştırıcı maddelerin kullanılmaması gerekir, Ejakülatın tercihen klinikte veya 15/20 dakika içinde kliniğe ulaşacak mesafede verilmiş olması Erkek infertilitesi tanısının konabilmesi için hastanın en az iki ay ara ile yapılmış 3 tetkikinin olması gerekmektedir.

  • Konaklama ve Ulaşım

    Konaklama, ulaşım biletler ve transfer işlemlerinizi isterseniz sizin adınıza biz gerçekleştirebiliriz. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi personelimiz, sizin ulaşım ve konaklama hizmetleriyle ilgilenip, yolculuğunuzun ve tedavinizin daha konforlu geçmesi için çaba sarfetmektedir. Merkezimizin ulaşım sorumlusu sizin geleceğiniz saat ve tarihte havaalanında sizi karşılayacaktır. Tedavinizin huzurlu ve sağlıklı gerçekleşmesi için tüm konaklama ve ulaşım hizmetlerini organize etmekteyiz.

  • Klasik tüp bebek nedir?

    Vücut dışında labaratuar ortamında yumurta hücresi ve spermin birleşmesidir. Yumurta hücresinin yanına sağlıklı spermler bırakılarak döllenmeya bırakılır. Daha çok erkek faktörünün olmadığı durumlarda uygulanan bir yöntemdir. Tüp bebek uygulamalarında ilk yapılan tekniklerdendir, fakat tüp bebek yöntemleri günümüze kadar çok gelişmiştir. Şu an günümüzde uygulanan yöntem ise (ICSI) yöntemidir, bu yöntemle fertilizasyon şansı çok daha yüksek olmaktadır.

  • Menapoz

    Menopoz, 40-50 yaş arası normal kabul edilir ( ABD ortalaması 51’dir) ancak, bu yaş aralığından daha erken veya geç olabilir. 30’lu yaşların sonuna yaklaştıkça yumurtalıklar daha az östrojen ve progesteron üretir (bu hormonlar adeti düzenler) 40’lı yaşlarda adet dönemleri düzensizleşmeye başlar ve sonunda yumurtalıklar yumurta üretimini durdurduğunda doğurganlık sona erebilir. Peki menapozdan sonra bebek sahibi olmak mümkün mü? Evet mümkün, merkezimizde uygulanan tedavi yöntemleriyle menapozda dahi sağlıklı bebek sahibi olabilirsiniz .

  • Mikroenjeksiyon Nedir?

    Bu yöntemde ise en kaliteli spermler seçilerek bir pipet yardımı ile yumurtanın içine direkt olarak enjekte edilir. İlk mikroenjeksiyon gebeliği 1992 de oluştu. İlk yıllarda sağlıklı spermin yumurta içerisine girmesi yerine doğal yol by pass edilerek ince pipet yardımı ile oosit yani yumurta içine enjekte edilmesi nedeni ile oluşan gebelikler ve bu gebeliklerden doğan bebekler merak ediliyordu. Bu yöntemle “fertilizasyon” yani döllenme oranları, klasik tüp bebeğe göre daha yüksek ve daha önemlisi klasik tüp bebekte bazen çok can sıkıcı olabilen hiçbir yumurtanın döllenmemesi problemi nerede ise yok denecek kadar düşük bir oranda karşımıza çıkar oldu. Mikroenjeksiyon tedavisinin klasik tüp bebekten farklı yönleri nelerdir? Tek fark mikroenjeksiyonda laboratuarda embryolog tarafından seçilen en sağlıklı spermler yumurtalara birer birer uygun açı ve giriş ile enjekte edilmektedir. Eğer uygun enjeksiyon yapılmaz ise yumurta içindeki kromozom iğcikleri zarar görebilir ve döllenme olmayabilir veya izleyen günlerde embryo gelişimi bir yerde duraklayıp gelişmesi durabilir, örneğin blastosist evresine kadar ilerlemeyebilir. Ayrıca bu yöntemle daha az döllenmemiş yumurta ile karşılaşmaktayız. Klasik yöntemle mikroenjeksiyon ile oluşan embryoların implantasyon oranları yani gebelik oranları farklı mıdır? Aynı kalitede ve aynı transfer gününe ulaşmış klasik tüp bebek veya mikroenjeksiyon embryolarının implantasyon yani endometrıuma tutunma oranlarında fark yoktur.

  • Neden Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi?

    Çocuk özlemi içinde olan bireyler, tüp bebek yaptırmaya karar verdiği zaman hangi merkezi seçmelidir, hangi hastaneye gitmelidir? Çiftler hiç beklemediği bu olay yüzünden üzüntü içerisinde ve şoktadır. Merkez seçimi burada çok önemli bir faktördür. Çünkü doğru merkez seçimi doğru tedavi yöntemi demektir. Ayrıca sadece tedaviye odaklanmak da doğru değildir, öncelikle psikolojik olarak da destek verip, tüm üzüntü ve stresi bir yere atıp, tedavinin başarılı geçmesini sağlamaktır. Çevreden duyduğunuz veya dostlarınızın tavsiye ettiği bir merkeze rahatlıkla gitmek isteyebilirsiniz. Binlerce merkez arasından Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimiz probleminize en uygun merkezi seçmenizde, geniş danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Danışmanlık hizmetinin yanında, tedavi aşamasında ve sonrasında da sizin yanınızda olup destek ve yardımcı olmaktayız.

  • Pesa / Tesa / Mesa / Micro Tese

    Testisten sperm elde edilmesi işlemi PESA, MESA, TESA, TESE (MIKRO) Eğer menide sperm yoksa PESA, MESA, TESA veya TESE uygulanır. Bu işlemlerin hangisinin hastaya uygun olduğuna bir üroloji uzmanı tarafından karar verilir ve bu karar doğrultusunda üroloji uzmanı ve embriyoloji laboratuvarı ile koordineli olarak işlem gerçekleştirilir. Bu işlemlerin hepsi lokal yada genel anestezi altında gerçekleştirilir. PESA (Percutan Sperm Aspirasyonu): Bu yöntemde hastanın testisleri uyuşturulduktan sonra, bir iğne ile testislere herhangi bir cerrahi işlem yapılmadan enjektör ile girilerek bir miktar doku çekilir. Bu çekilen dokuda sperm araştırılır. Eğer yeterli miktarda sperm var ise olay sonlandırılır. PESA’nın avantajı testislere cerrahi uygulanmadığından daha kısa sürede iyileşmesi ve kolayca tekrarlanabilmesidir. Ancak dezavantajı da bu yolla yeterli miktarda sperm elde edilemeyebilir ve komşu dokulara zarar verebilir olmasıdır. MESA (Mikro Epididmal Sperm Aspirasyonu): Testislerde spermleri testisten dışarı taşıyan kanalların (Epididim) yokluğu ya da tıkanıklığında uygulanır. Testisler ince bir kesi ile açılarak epididime ulaşılır. Mikro cerrahi ile şişmiş tubulden ince iğne ile aspirasyon yapılarak laboratuvara ulaştırılır. Sperm bulunmuş ve sayıca yeterli ise kesi yerleri kapatılarak işleme son verilir . TESA (Testiküler Sperm Aspirasyonu): Testisler bir kesi yardımı ile çevre dokulardan ayrılarak dışarı çıkarılır ve farklı bölgelerinde gene ince iğne yardımı ile doku aspire edilir. Daha sonra bu dokular laboratuvar ortamında incelenerek sperm varlığı araştırılır; sperm bulunursa ve yeterli sayıda ise işleme son verilir. TESA epididimi MESA’ya uygun olmayan ya da testisin belirli bölgelerinde az miktarda sperm üretiminin olduğu düşünülüyorsa uygulanır. TESE (Testiküler Sperm Ekstraksiyonu): Bu yöntem testiste sperm üretiminin çok az ve belirli bölgelerde minimal miktarda olduğunun düşünüldüğü hastalara uygulanır. TESE hastanın testislerin küçük bir operasyonla açılıp parça alınarak sperm araştırılması işlemidir. Testislerden parça alınma işlemi oldukça kolaydır. Lokal anestezi altında testisler küçük bir kesi ile açılarak testis dokusundan farklı yerlerden bir kaç parça alınır ve bu parçalar tüp bebek laboratuvarına iletilir. Bu doku parçaları mikroskop altında ayrıştırılarak, sperm varlığı araştırılır. Sperm var ise spermler diğer dokulardan ayrıştırılır ve kullanılmak üzere hazırlanır. Merkezimizde TESE özel mikroskoplar altında yapılmaktadır. Bu mikro TESE dediğimiz yöntem ile hastanın testislerinde sperm üretiminin olduğu bölgeler görülerek, sperm bulma olasılığını arttırmıştır.

  • PGT (Preimplantasyon Genetik Tanı)

    Dünyada genetik tanı yöntemleri artık büyük bir hız kazanmıştır. Tüp bebek yöntemi ile embiryo aşamasında iken yapılan genetik çalışmalarla sağlıklı ve sağlıksız embiryolar tespit edilir. Günümüzde bir çok genetik kalıtsal hastalık bu yöntemle belirlenebilmektedir. PGT ile Monozomi yada trizomi (down sendromu) tek gen hastalıkları (Talasamia, Kistik fibozis, hemofili, A1 B1 Muskuler distrofi ve sickle cell anemi gibi hastalıklar artık önceden belirlenebilmektedir.

  • Sperm Donasyonu

    Eşin menisinde hiç sperm saptanmamışsa ve testislerden sperm üretiminin olmadığı ortaya konmuş çiftler sperm donasyonu için uygundur. Erkeğin çocuklarına geçme olasılığı olan kalıtsal (genetik) bir hastalığı varsa. Sperm donasyonu bir alternatif olabilmektedir Sperm vericisinin bulunması ve yapılan testler Sperm donasyonunda kullanılan spermler avrupadan sperm bankalarından alınmaktadır. Alıcının kan grubu ve fiziksel özelliklerine uygun sağlık kontrollerinden geçmiş en sağlıklı spermler kullanılır.

  • Sperm dondurma işlemi nedir?

    Testislerden yada ejekülat spermleri dondurulabilir. Teorik olarak dondurulan spermler çok uzun süre uygun koşullarda saklanabilir. Başarı sansı oldukça yüksek bir uygulamadır . Kimler sperm dondurmalıdır? Kanser tedavisi kemoterapi yada radyoterapi testis dokusuna zarar verebilicek durumlarda Testislere zarar verebilecek bir ameliyat yapılacaksa Azospermi hastalarında her tüp bebek tedavisinde tekrar tekrar testisten ameliyatla sperm almak yerine dondurulmuş sperm hasta açısından daha az acılı olur. Tese uygulanan azospermi hastalarında spermlerin saklanması için Sperm örneğinde çok düşük sayıda sperm veren hastalar için Teknik olarak başarılı bir işlemdir.

  • Tandem

    Tandem; 35 yaş üstü bayanlarda yumurta vezervinde ve yumurta kalitesinde hızlı bir düşüş yaşanır.Tüp bebek tedavisinde yeterli sayıda yumurta elde etmek zorlaşmaktadır. Bu tür durumlarda başarı sansı düşmektedir, bu hasta grubu içim tandem siklus yöntemi uygundur. Tantem tedavisinde hastanın kendisiyle beraber aynı zaman da bir donörün de hazırlanması gerekir. Hastanın yumurta vezervi azalmış olduğundan donörün kullanımı bir yedekleme sistemidir. Hastanın kendi yumurta sayısı ve kalitesi gebelik verecek düzeyde gelişmemişse donörün yumurtaları kullanılır. Şayet hastanın iyi kalite az sayıda yumurtası varsa hem kedisinin hemde donörün yumurtaları kullanılır. Bu tedavi hem gebelik şansını yükseltir hemde kendi yumurtasıyla gebe kalmak isteyek kişilere bir şans tanımaktadır. Bu yöntemde de yine başarı şansı oldukça yüksektir.

  • Tüp Bebek Aşamaları

    Ovülasyon indüksiyonu (yumurtlamanın sağlanması / uyarılması) Hormonların baskılanması Yumurtaların toplanması Yumurtaların döllenmesi Embiryoların anneye transferi Gebelik testi yapılması

  • Tüp bebek nedir?

    Kadının üreme hücreleri olan yumurtalıkların ve erkek üreme hücresi olan spermlerin vücut dışında labaratuar ortamında bir araya getirilerek döllenmenin elde edilmesidir. Döllenmenin elde edilmesiyle beraber embiryo gelişiminin 3. Veya 5. Gün anne rahmine transferi gerçekleşir. Bu aşamadan sonra elde edilen gebeliğin doğal yolla elde edilen gebelikten hiçbir farkı yoktur.

  • Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Tüp bebek tedavisi 2 farklı grupta toplanmıştır. 1. si kısa süren tüp bebek tedavisi şeklinde uygulanır. Uygulanan bu tedavi, tüp bebek tedavisinin en kısa sürenidir. Ortalama olarak 15 gün civarında sürer. Tüp bebek tedavisinin bu yöntemi haricinde, daha fazla başarı elde edilen bir başka bir tedavi yöntemi de vardır. Ancak bu tedavinin, uygulanan protokolleri ile birlikte yaklaşık olarak 3 hafta civarında sürdüğü söylenmektedir. Fakat, genel bir şekilde tüp bebek tedavisinin, herhangi tam bir net tedavi süresi bulunmamaktadır. Tüp bebek tedavisinin gerçekleşme süresini, hasta kendisi belirler. Yani, her hastaya uygulanan tedavi yöntemi, diğer hastaya uygulanan tedavi yöntemi ile aynı olmaz. Bir grup hastalar, uygulanan tedavinin tüm evrelerinden geçmek zorunda iken, bazı hasta gruplarında ise, tedavi çok ileri olmadığından dolayı, son adımdan başlayabilirler. Bu nedenden dolayı, bütün bebek tüp bebek tedavisinin tamamlanma dönemleri değişklik göstermektedir. Ancak gene de, tedavi için herhangi bir süre belirtmek gerekir ise, yaklaşık olarak 10 gün ile 15 gün arasında değişiklik gösteren bir tedavi yöntemine sahiptir. Tüp bebek tedavisinin uygulanması esnasında eğer tedavi uygulanacak olan kişi erkek ise, erkeklerin tedavi süresi yaklaşık 1 gün gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşerek tamamlanır. Uygulanan tüp bebek tedavisinde, başarısız sonucu elde etme olanağını da göz önünde bulundurmak gerekir. Tüp bebek uygulamasına başlanmasının ardından, yumurtalıklardan beklenen cevabın alınamaması halinde, uygulanan tedavinin iptal edilmesi dahi söz konusu olabilmektedir. Baba adayından elde edilen spermlerde, canlı bir sperm tespit edilmemesi halinde de, aynı şekilde tedavinin iptali söz konusu olur. Büyük olasılıklar ile başarının sağlandığı bu tedavi yönteminde, çok az da olsa bir iptal olma durumu söz konusudur.

  • Tüp bebekte neden Kıbrıs?

    Dünyadaki diğer merkezlere oranla başarı oranları daha yüksektir Micro enjeksiyon (ICSI) tüm tedavilerde uygulanmaktadır 3 Embiryo transferi yasal olarak uygulanmaktadır Tüp bebek, sperm donasyonu,embiryo donasyonu, Oosit donasyonu ve cinsiyet tayini uygulamalarında bekleme süresi yoktur. Çiftler tedavinin yanı sıra tatil yapma fırsatı bulabilmektedirler

  • Yumurta Donasyonu

    Herhangi bir nedenle yumurta üretimi olmayan ve genetik problemi olan bayanlarda gebelik şansını arttıran bir yöntemdir. Burada yumurta alacak kadının kan grubuna fiziksel özelliklerine uygun sağlıklı (donör) verici seçildikten sonra tedaviye başlanır. Donörün yumurtaları hazırlanırken alıcı kadının da rahim içi tabakası (endometrium) hazırlanır. Donörün yumurtaları alıcı kadının eşinin spermiyle döllendikten sonra 3. Veya 5. Gün alıcı kadına transfer edilir. Donör seçimleri büyük bir titizlikle yapılır. 20/ 27 yaş arası hiçbir rahatsızlığı bulunmayan tüm tarama testleri yapılan eğitimli kadılar arasından seçilmektedir. Hem alıcının hemde vericinin kimlik bilgileri gizli tutulmaktadır. Kimler yumurta donasyonu yaptırmalıdır? 1) Rahmi olup erken menapoza giren kadınlar 2) Herhangi bir nedenden dolayı yumurtalıkları alınmış kadınlar 3) Fonksiyon görmeyen overle doğmuş genetik bozukluğu olan kadınlar. 4) Yumurta geliştirici ilaçlara az veya hiç cevap vermeyen kadınlar 5) Kromozomal anomaliye bağlı tekrarlı düşük öyküsü olan kadınlar 6) Rahmi olup yumurta üretimi olmayan menapoza girmiş (40 yaş altı kadınlar) 7) Enfeksiyon ,endometriozis kanser sebebiyle yumurtalıkları alınmış kadınlar 8) Genetik hastalık taşıyıcısı olan ve bu hastalığı çocuklarına geçirme riski olan kadınlar.(hemofili, duchennes muscularis distrofisi, huntington s koreası gibi) 9) Yumurta vezervi ve kalitesi iyi olmayan tekrarlayan başarısız IVF denemeleri olan kadınlar Yumurta bağışı ile mükemmel sonuçlar elde edilmektedir.Bu şekilde yapılan tedavilerde başarı şansı oldukça artmaktadır.

  • Yumurta Dondurma

    Tedavi aşamasından sonra yumurta toplama işlemi yapılmaktadır. Yumurta (oosit) özel bir yöntem ile dondurulmaktadır. Elde edilen gebeliğin normal bir gebelikten hiçbir farkı yoktur. Kimler yumurta dondurabilir? 1) Erken yaşta anne olmak istemeyen bayanlar 2) Kemoterapi yada karın bölgesinde radyoterapi almak zorunda olan hastalar 3) Ailesinde erken menapoz öyküsü olanlar 4) Geç evlilik yapmak isteyen bayanlar 5) Kariyer sahibi olmak isteyen bayanlar